Infiintare firma

Infiintare SRL-D

SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA – DEBUTANTA (abreviata S.R.L.-D)

Acest tip de societate se constituie in conditiile prevazute de Legea nr. 31/1990 pentru societatiile comerciale si a OUG nr. 6/ 2011 si pentru a se putea constituii trebuie indeplinite urmatoarele conditi:

 1. persoanele fizice care doresc constituirea unei SRL-D au varsta de pană la 35 de ani impliniti;
 2. nu au mai detinut şi nu detin calitatea de asociat intr-o alta socieltate;
 3. obiectul de activitate secundar trebuie sa contina cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activitătilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev 2);

 

Pasii de urmat in constituirea unui SRL-D:
 1. Verificarea disponibilitatii si rezevarea denumirii societatii.
 2. Stabilirea sediului social al societatii. In cazul in care sediul social va fi intr-un imobil aflat la bloc, va trebui luat Acordul Asociatiei de Proprietari si al veciniilor comuni.
 3. Specimen de semnatura dat de administrator in fata unui notar public.
 4. Redactarea Actul Constituitiv al societatii ;
 5. Declaratii pe proprie raspundere in care se va mentiona ca indeplinesc conditiile prevazute de legislatia in vigoare, pentru asociati/administrator.
 6. Dovada depunerii capitalului social se va obtine de la banca dorita.
 7. Depunerea documentelor la Oficiul Registrului Comertului.
 8. Ridicarea documentelor aferente imatricularii.
 9. Notificarea în scris cu privire la înfiinţarea societatii si in vederea luarii a Oficiului Teritorial pentru I.M.M. şi Cooperaţie (O.T.I.M.M.C.).
Documentele necesare constituirii SRL-D:

–          Fotocopii carte de identitate/ pasaport asociati;

–          Dovezile privind sediul social/ secundar al societatii;

–          Acordul Asociatiei de Proprietari (unde este cazul);

–          Specimenul de semnatura pentru administrator;

Termenul de inregistrare al unui SRL-D: 4 zile din momentul in care avem toate actele de la dumneavoastra.

Infiintare SRL-D – Informatii detaliate

Pentru infiintarea unui SRL-D, reprezentantii societatii vor trebui sa nu mai fi avut niciodata calitatea de asociati in vreo alta societate.

Capitalul social pentru infiintare este acelasi ca la SRL nedebutant, fiind in valoare de 200 lei. Primul pas pentru infiintarea SRL-D, este rezervarea denumirii la Registrul Comertului, care este gratuita.

Cel mai important aspect pe care va trebui sa il aveti in vedere la infiintarea unui SRL-D, este faptul ca acest tip de societate nu poate desfasura anumite activitati comerciale, cum ar fi: comertul cu bauturi alcoolice si tutun, activitati in domeniul agriculturii si va trebui sa aiba doar cinci domenii de activitate din codul CAEN.

Documentele pentru infiintarea SRL-D, se depun la Registrul Comertului unde va fi sediul social al firmei, inregistrarea fiind finalizata intr-un termen de 3 zile lucratoare de la data depunerii.

Sediul social al unui SRL-D poate fi gazduit la dumneavoastra acasa sau la o alta adresa (nu are importanta daca sunteti sau nu proprietarul spatiului). Pentru stabilirea sediului social intr-un bloc / locuinta alcatuita din mai multe apartamente, va fi nevoie de acordul asociatiei de proprietari si acordul veciniilor.

In situatia in care nu gasiti nici un spatiu pentru gazduirea sediului social al SRL-D , va putem ajuta noi, prin gazduirea temporara a sediului social la un cabinet de avocet – va oferim gazduirea sediului pentru 6 luni – onorariu de 650 lei, iar pentru o perioada de 1 an – onorariul este de 900 lei.

Dupa ce v-ati hotarat cu privire la aspectele enumerate anterior, persoanele care vor fi asociati / administrator, va trebui sa se prezinte in fata unui notar public pentru a da declaratile de asociati / administratori si specimen de semnatura (acesta se da doar de catre persoanele care vor detine calitatea de administrator in firma).

Avand pregatite aceste aspecte, se poate redacta actului constitutiv, pentru a putea efectua depunerea si varsarea capitalului social intr-un cont de capital social pe care il puteti deschide la orice banca.

Depunerea documentelor pentru infiintarea SRL-D, se va realiza dupa ce acestea sunt pregatite si semnate de catre toti asociatii. Termenul de eliberare al documentelor de la Registrul Comertului este de 3 zile lucratoare.

Taxele percepute de ONRC pentru infiintare SRL-D sunt gratuite, va trebui sa achitati capitaul social si onorariul nostru.